Genealogie of stamboomonderzoek is een discipline van de geschiedkunde, die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek, dan wel de afstamming van de familienaam.


    Onder het regime van keizer Napoleon werd het, met de invoering van de burgerlijke stand in 1811, verplicht een achternaam te voeren. In het hertogdom Brabant en in Vlaanderen waren de familienamen in 1500 al bijna overal vastgelegd.


    Genlias (www.genlias.nl) biedt de mogelijkheid uw voorouders van na 1780 te vinden. De informatie in Genlias is direct afkomstig uit de registers van de burgerlijke stand, de belangrijkste bron voor  genealogisch onderzoek vanaf 1811.


    Ook is het mogelijk via www.graftombe.nl informatie te vinden over uw overledene familie. Steeds meer begraafplaatsen worden gedigitaliseerd, waardoor informatie van grafstenen eenvoudig voorhanden is.


    Aldfaer (Fries: oudvader) is een uitgebreid gratis Nederlandstalig programma voor het vastleggen van stamboomgegevens (www.aldfaer.nl). Helaas draait het programma niet op de Mac.


    Op Genealogieonline (www.genealogieonline.nl) is het mogelijk stamboomgegevens via internet te publiceren. De stamboom van onder andere verschillende takken van de familienamen 'Heitink', 'Heijtink', 'Heiting', 'Heijting', 'Heijink', 'Heijenk', 'Heijtinck', 'Haijtink', 'Haijting' en 'Haitink' zijn hier te vinden: http://www.genealogieonline.nl/stamboom-heitink/.

 
Gemaakt op een Mac
- BACK -shapeimage_5_link_0

Reply to: site@heitink.eu